YERDАN SАMАRАLI FOYDАLАNISH - Mahmudov , Diyorbek Olimboy o‘g‘li; Bazarbayeva, Go‘zal Rustam qizi; Farhodov, Ma’murjon Jasurbek o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada Yer resurslaridan oqilona va samarali foydalanish ko‘p jihatdan Ushbu muhim jarayonni boshqarishda qo‘llaniladigan uslublar bilan belgilanadi. Yer resurslaridan foydalanishni boshqarish tizimi bozor iqtisodiyotini rivojlantirish sharoitida rang-barang moddiy va boshqa boyliklar ishlab chiqarishning jamiyatning bugungi kun talablariga javob beradigan yerdan foydalanish tizimini yaratish yoritilgan.