NASRDA FALSAFIYLIK VA RAMZIYLIK (ZUHRA MAMADALIYEVA HIKOYALARI MISOLIDA) - Tashmuratova, Dildora Abdurazoq qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Zuhra Mamadaliyevaning “Ustoz va Musavvir” hikoyasi o‘zbek adabiyotda yaratilgan asarlar orasida o‘zining qiziqarligi, ta'sirchanligi, hayot haqiqati va insoniy harakterlarni ishonarli gavdalantirganligi hamda turmushning murakkab muammolarini dadil ko‘tarib chiqilgani bilan ajralib turadi. Zuhra Mamadaliyevaning hikoyalarining adabiyotda jiddiy hodisa darjasiga ko‘tarilganligi mazkur maqolaning dolzarbligini belgilaydi.