BRONXIAL ASTMA VA SEMIZLIK - Akromov, Anvar Tohir o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Zamonaviy tibbiyotning muammolaridan biri so‘nggi yillarda doimiy ravishda o‘sib borayotgan qo‘shma kasalliklarga chalingan bemorlarni davolashni optimallashtirishdir. Bronxial astma va semizlikning birgalikda kechishi kasallikning og‘irligini, past nazoratni, bazis terapiyaga chidamliligini, kasallik belgilarini yengillashtirish uchun b-agonistlarni tez-tez ishlatishni, kasallik kuchaygan vaqtda tez-tez kasalxonaga yotqizishni belgilaydi. Hozirgi vaqtda faqat ba’zi patogenetik boqichlar ma’lum bo‘lib, ular visseral semizlikning astma jarayoniga salbiy ta’sirini tushuntiradi.