OPTIK NURLANISHINI MODULYASIYALASHNING FIZIK ASOSLARINI O‘QITISH METODIKASI - Kurbanov , Mirzaahmad; Sodiqova , Shohida (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Maqolada optik eltuvchini tashqi usul bilan, ya’ni modulyasiyalovchi qurilmalar yordamida modulyasiyalash uchun elektrooptik, akustooptik, magnitooptik hodisalar, shuningdek, turli xil fotoeffektlardan keng foydalaniladi. Elektrooptik hodisalar modada tashqi elektr maydoni ta’sirida optikaizotropiya (moda xususiyatlarining turli yo‘nalishlarda farqlanish xususiyati) vujudga kelishi bilan tavsiflanishi, natijada moddaning dielektrik singdiruvchanligi, sindirish ko‘rsatkichi o‘zgarishi bayuon etilgan.