UCHQUNLI O‘T OLDIRILUVCHI DVIGATELLARNI SILINDRLARINI O‘CHIRISH YO‘LI BILAN UNI BOSHQARISH USULLARI VA VOSITALARI - Toshqo‘ziyeva, Zulfiya Eraliyevna (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Bu usulning sosiy g‘oyasi kichik yuklama va salt holatda bir yoki bir necha silindrlarning ish jarayonini (sikl) to‘xtatib qo‘yish hisoblanadi. Bunda butun dvigatelning ma’lum yuklamalari deyarli o‘zgarishsiz saqlanadi, biroq ishlayotgan silindrlardagi yuklama va dvigatelning effektiv FIK yonuvchi aralashma tarkibiga (α) bog‘liq holda oshib boradi.