“FINLANDIYA MAKTABGACHA TA’LIM TIZIMINING O‘ZIGA XOSLIKLARI” - O‘rozmetova , Zebo Raximbergan qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada Finlyandiya maktabgacha ta’lim tizimining o‘ziga xosliklari tahlil qilinadi. Finlyandiya maktabgacha taʼlimi asosan o‘yinga asoslan ta’limligi haqida ma’lumotlar keltiriladi. O‘ziga xos yondashuvlarga asoslanganligi Finlandiya ta’lim tizimining dunyo tan olgan standartlarga shunchaki erishmaganligini asoslaydi.