YANGI AVLOD RASSOMLARI IJODIDA MAISHIY JANRNING O‘ZIGA HOS TALQINI - Xomidxonova , Adolat (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada zamonaviy rangtasvir nima, uni qanday tushunish kerak, qachon yuzaga kelgani nimalar sabab bolgani to‘g‘risida, qaysi rassomlar ijodida zamonaviy rangtasvirni ko‘rishimiz mumkinligi to‘g‘risida ma’lumotlar berildi. O‘zbekiston zamonaviy rangtasviri qanday ko‘rinishda ekani, uning vakillari, o‘zbek rassomlari ijodida zamonaviy rangtasvirning o‘rni , maishiy janrning zamonaviy rangtasvirda tutgan o‘rni, qay tarzda ifodalanayotgani to‘g‘risida yozildi. Hozirgi yosh rassomlar ijodi, ular qilayotgan yangiliklar ularga yaratilayotgan shart-sharoitlar haqida fikrlar yoritildi.