RESPUBLIKAMIZ HUDUDIDA YUQUMLI KASALLIKLARGA QARSHI KURASHDA DEZINFEKSIYA, DERATIZATSIYA VA DEZINSEKSIYANING AHAMIAYATI - Kamolov , F.B; Mingishev , Y.Y; Tuxtamishov , N.S (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu ilmiy maqola Respublikamiz chorvachiligini rivojlantirishga sezilarli darajada zarar yetkazishini oldini olish maqasadida mamlakatimiz hududida o‘tkazilayotgan yuqumli kasalliklarga qarshi kurash chora-tadbirlar dezinfeksiya, deratizatsiya va dezinseksiyaning ahamiyati tufayli, kasalliklarni olidini olish, kasalliklarni kelib chiqish sabablarini va unda sarflanadigan mablag‘larni to‘g‘ri taqsimlash va tadbirlarni amalga oshirish bo‘yicha qisqacha amaliy tafsiyalar berilgan.