O‘LCHOV BIRLIKLARI LEKSIKASINI TILSHUNOSLAR TOMONIDAN O‘RGANILISHI - Adxamova, Shohina Anvarjon qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqola metrologik lug‘at dunyoning lingvistik rasmini o‘rganishning qadimiy elementlaridan biri ekanligi, uni o‘rganish umuman lingvistik va gumanitar bilimlar sohasidagi asosiy masalasi, ushbu lug‘atning xususiyatlarini tahlil qilish til vositalarining tizimli potentsialini ochib berishga, ularning guruh ichidagi va guruhlararo leksik aloqalarini aniqlashga imkon beradi.