OFITSER-O‘QITUVCHINING TA’LIM JARAYONIDAGI FAOLIYATIDA MUOMALA VA MULOQOT MADANIYATI - Nazarov , Tohir Toshpo‘lotovich (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Kasbiy pedagogik muloqot ofitser-o‘qituvchi va talabalarning o‘zaro hamkorlik tizimi sifatida asosiy faoliyat mazmuni o‘zaro axborot almashish, shaxsni bilish, tarbiyaviy ta’sir o‘tkazish sanaladi. Pedagogik faoliyatga bog‘liq muloqot talabalarga zamon talablari asosida ta’lim berish vazifalarini hal qilish vositasi, tarbiyaviy jarayonlarni ijtimoiy-pedagogik jihatdan ta’minlash tizimi sifatida shakllanadi. Bunda o‘qituvchi va talabalar jamoasining o‘zaro ta’sir malakasi, usuli va tizimini anglatib, uning mohiyati o‘zaro axborot almashishda namoyon bo‘ladi.