КУЗГИ ЖАВДАРНИНГ БИОЛОГИК ҲОСИЛДОРЛИГИГА УРУҒНИ ЭКИШ МУДДАТЛАРИ ВА МЕЪЁРЛАРИНИ ТАЪСИРИ - Тагаев, Абдуллажон Махаматович (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Биологик хосил, тупдаги ҳосил — маълум бир майдондаги ўсимлик тупларида етилган ҳосил, ўз вақтида бошланадиган йиғимтерим олдидан далада етилган тайёр маҳсулот миқдори. Биологик ҳосил билан бирга ҳақиқий ҳосил—1 га дан йиғиб олинган ҳақиқий ҳосил (омборга тушган ҳосилдорлик) — йиғилган ва хатланган маҳсулот тушунчаси ҳам қўлланилади. Қишлоқ хўжалик ишлаб чиқаришнинг асосий вазифаларидан бири биологик ҳосилни омбор ҳосилига айлантиришдан иборат. Тажрибада қўлланилган омилларни ўсимликнинг биологик ҳосилдорлик тўплаш кўрсаткичларига таъсирини аниқлаш мақсадида вариантлар кесимида таҳлил ишларини олиб борилди.