YERQALAMPIR O‘SIMLIGINING ANTIOKSIDANTLIK XOSSASI - Umidaxon , Alimovna Pulatxanova (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Ushbu maqolada yerqalampir o‘simligining antioksidantlik xossasini aniqlashda polifenollarning Yuqori samarali suyuqlik xromotografiyasi (YuSSX) metodidan foydalanilganligi va olingan natijalarning tahlili, suningdek, o‘simlikning antioksidantlik xususiyatini o‘rganish natijasida turli xil kasalliklar, xususan, osteoxondroz kasalligi profilaktikasida ishlatilish haqida xulosalar keltirib o‘tilgan.