TUPROQ HOLATI VA UNDA BORADIGAN JARAYONLARNI YAXSHILASHDA MIKROSUVO‘TLARINING O‘RNI, BIOGEOTSENOZDAGI AHAMIYATI - Zahriddinov , Ilyosjon Ilhomjon o‘g‘li; Abdulatifova , Oydina Nozimjon qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Ushbu maqolada tuproq mikrosuvo‘tlarining tuproq unumdorligiga ijobiy ta’sir ko‘rsatishi, unda boradigan har xil jarayonlar: fizik-kimyoviy va biologik xossalarida o‘zgarishlar paydo bo‘lishi, tuproq hosil bo‘lish jarayonlarida faol ishtirok etishi, shu bilan birga madaniy yuksak o‘simliklarning yaxshi rivojlanishi uchun ijobiy ta’sirlari haqida yoritib o‘tilgan.