АБРАЗИВ ЕЙИЛИШ ШАРОИТИДА ПЛАСТИНАЛАР ЮЗА ҚАТЛАМИНИНГ ЎЗГАРИШЛАРИ - Нурматова, C.С. (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Ажралувчи штамплар йўналтирувчи элементлари прецизион жуфтлари ишининг бузилиши ва эскиришининг асосий сабаби абразив ейилиши аниқланди. Бу маълумотлар асосида штамп қолипларига ўзгартириш киритиш муҳимлиги алоҳида аҳамият касб этади. Штамп пн лари ейилишнинг турли кўринишда: толиқиш тирқишлари юзага келиши ва металнинг майда зарралари ажралиши билан боғлиқ емирилиши аниқланади. Бу ишқаланувчи деталлар юза қатламлари парчаланишининг асосий сабаблари ўрганиш учун хизмат қилади.