BOLALAR UCHUN MEVA PYURESI VA UNING XUSUSIYATLARI

Authors

  • Malohat Shodiyor qizi O‘razboyeva O‘zMU Jizzax filiali Biotexnologiya yo‘nalishi
  • Ulug‘bek Umidjon o‘g‘li Anvarjonov O‘zMU Jizzax filiali Biotexnologiya yo‘nalishi
  • Iroda Ergashevna Mamatqulova O‘zMU Jizzax filiali Biotexnologiya yo‘nalishi

Keywords:

Meva pyuresi; sifat; meva tarkibi; haqiqiylik, antioksidantlar, vitaminlar, qo‘shimcha ingredientlar, shaker.

Abstract

Pyureslar odatda bolalar ovqatlari uchun ishlatilsa-da, ular kengroq qo‘llaniladi. Ham meva, ham sabzavot pyuresi butun dunyoda kattalar uchun parhez va ozuqaviy oziq-ovqat sifatida ishlatiladi. Meva pyuresi, ayniqsa, tabiiy sharbatlar va pishiriqlar tayyorlashda xom ashyo sifatida ishlatiladi. Ona suti, shubhasiz, chaqaloq uchun eng yaxshi ovqatdir. Ammo vaqt o‘tishi bilan, chaqaloq olti yoki hatto to‘rt oylik yoshga etganida, uning dietasi yangi mahsulotlar - qo‘shimcha ovqatlar bilan to‘ldirilishi kerak. Sun’iy aralashmalarni iste’mol qiladigan bolalar hayotning to‘rtinchi oyidan keyin sabzavot va meva pyurelarini istemol qilishlari mumkin.

References

 Biotexnologiya: ilmiy,amaliy va uslubiy asoslari.Toshkent.2008

 Mamatkulova I.E., Abduraimov O.S. O‘zbekiston florasidagi ayrim dorivor va ziravor turlarning ahamiyati. (Apiaceae Lindl.)

Downloads

Published

2023-05-24

How to Cite

O‘razboyeva , M. S. qizi, Anvarjonov, U. U. o‘g‘li, & Mamatqulova, I. E. (2023). BOLALAR UCHUN MEVA PYURESI VA UNING XUSUSIYATLARI. Educational Research in Universal Sciences, 2(3 SPECIAL), 547–549. Retrieved from http://erus.uz/index.php/er/article/view/2405