ТОПИНАМБУР АСОСИДА ТАЙЁРЛАНГАН ДЕСЕРТ ТАОМЛАРНИНГ УМУМИЙ КИСЛОТАЛИЛИГИ ВА РН КУРСАТКИЧИНИ АНИКЛАШДА
Keywords:
вино кислотаси; лимон кислотаси; сирка кислотаси; шавель кислотаси; сут кислотаси, Saccharomyces cerevisiae, экстракт, диабет, ассортимент, органолептик, десерт, вегитация, оқсил, полисахарид, инулин, валин, гистидин, изолеетин, теётин, лизин, метинон, треонин, фениланин, аминокислота.Abstract
Бугунги кунда саноатда янги тур шарбат маҳсулотларини ишлаб чиқиш, қандли диабет хасталиклари билан касалланган беморлар учун пархезли ичимликлар етказиб бериш ва уларни даволаш билан аҳамиятлидир.References
Жеребцов Н.А., Шеламова С.А., Абрамова И.Н., Попова Т.Н. Идентификация каталитически активных групп инулиназы Bacillus polymyxa 722. // Ж. Прикладная биохимия и микробиология. – М.,Т.39,
№6, 2003. – С.619-624.
Ковалева Т.А., Кожокина О.М. Разработка технологических режимов получения фруктозы с помощью иммобилизованной инулазы. // Сборник трудов Второй Российской Конференции "Физика в биологии и медицине", посвященной памяти профессора Изакова В.Я. Екатеринбург, 24–26 апреля 2001. С.45-46.
Ковалева Т.А. Воздействие мочевины, химические свойства свободной и иммобилизованной инулазы. // Ж. Радиационная биология. Радиоэкология, 2000. - т. 40, № 1. – С. 23-27.
Крикунова Л.Н., Александрова М.М. Энерго- и ресурсосберегающая технология этанола из топинамбура. 1. Сравнительная характеристика способов подготовки сырья к сбраживанию. // Ж. Хранение и переработка сельхозсырья, №6, 2000. – С. 64-67.
«Аграрная наука: достижения и перспективы», Ташкент, 1-2 мая, 2002.
– С. 275-277.
Технология спирта // В.Л. Яровенко, В.А. Маринченко, В.А. Смирнов, П.М. Цыганков, В.Н. Швец, Н.И. Белов.: под редакцией доктора технических наук профессора В.Л. Яровенко. – М.: Колос, «Колос- Пресс», 2002. – 464 с.
Саломов Ҳ.Т., Ахмедова З.Р., Саломов Ш.Ш. Спирт технологияси асослари. – Т.: Ижод дунёси, 2003. – 224 б.
Джаникулова У.Б. Биотехнология получения фруктозного сиропа из топинамбура: Автореф.дисс. канд.биол.наук: Ташкент, 2008. – 24 с.
Дубцов Г. Г. Технология приготовления пищи. – Москва.: Мастерство, 2001. – 272 с.
Нечаев А. П., Траубенберг С. Е. Пищевая химия, - СПб. ГИОРД, 2001. – 592 с.
Нечаев А. П., Кочеткова А. А. Пищевые добавки. – Москва.: Колос, 2001. – 256 с.
Абдуллаев Ш.В., Ер нок. Наманган 2010 й. 59 б.
Мeрганов А.Т. Наманган вилояти шароитида топинамбур ўсимлигини етиштириш ва сақлаш тeхнологияси. Наманган, 2013.-26 бeт
У. Йулдошов, У. Усмонов, О. Кудратов. Мехнатни мухофаза килиш. Тошкент ― 2001 й.
Х.Х. Шомирзаев, Мехнат мухофаза килиш. Тошкент. ― , 1984 , 21
Хошимов Х., Хошимова Ж. Овқатланиш физиологияси, санитарияси, гигиенаси. – Тошкент, Ибн Сино, 2003. – 206 б.
Интернет маълумотлари: www.
Websadovad.ru www.
Gardenia.ru www.