BROYLER JO‘JALARINI OZUQLANTIRISH SHAROITI VA OZUQA SARFI
Keywords:
broyler, protein, probiotik, tuxum, go‘sht, retsept, aralash ozuqa va aminolislatalar.Abstract
Broyler tovuqlarining oziq-ovqatga, shuningdek, ozuqa moddalari va energiyaga bo‘lgan kunlik ehtiyoji ularning genotipiga, yoshiga, tirik vazniga, mahsuldorlik darajasiga, saqlash va oziqlantirish sharoitlariga (ozuqaviy qiymati va ozuqa tarkibi) bog‘liq.
References
O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Sh.Mirziyoevning 2018 yil 13 noyabrdagi “Parrandachilikni yanada rivojlantirish bo‘yicha qo‘shimcha chora-tadbirlar to‘g‘risida”PQ-4015-sonli Qarori www.lex.uz.
Kalashnikov, A. P. qishloq xo‘jaligi hayvonlarini boqish normalari va parhezlari: o‘quv usuli. talabalar uchun qo‘llanma / A. P. Kalashnikov, V. V. Shcheglov, N. G. Pervov.- M.:Agropromizdat, 2003 Yil.-456 s.
Parrandalarni boqish bo‘yicha ilmiy va ishlab chiqarish tadqiqotlarini o‘tkazish metodikasi / komp. Sh. A. Imangulov, I. A. Yegorov, T. M. Okolelova, A. N. tishenkov va boshqalar Sergiyev Posad. : VNI-TIP, 2004 YIL. 13 s
Parrandalarni boqishni tartibga solish bo‘yicha tavsiyalar / komp. T. N. Lenkova, Sh.A. Imangulov, I. A. Yegorov, L. M. pri-sajnaya, Z. A. Petrina. Sergiyev Posad.: VNITIP, 1992 yil. 55s.
Parrandalarni boqish bo‘yicha tavsiyalar / V. I. Fisinin, Sh.A. Imangulov, I. A. Egorov, T. M. Okolelovaning umumiy tahriri ostida. Sergiyev Posad, 2003 Yil. 143 s.