SUT VA SUT MAHSULOTLARINI ISHLAB CHIQARISHDAGI TEXNOLOGIK JARAYONLAR VA TALABLAR

Authors

  • Mohirjon Rahimjonovich To‘xtaboyev Namangan davlat universiteti “Biotexnologiya” kafedrasi katta o‘qituvchisi

Keywords:

funksional komponentlar, laktoza, yog‘ kislotalar, aminokislota, pigmentlar, fosfatidlar, sterinlar, fermentlar, gormonlar, streptokok, bolgars qalampiri palochkasi, atsidofilnaya palochka, pasterizatsiy, sterilizatsiya.

Abstract

Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasi hududida ishlab chiqarilgan va oziqaviy maqsadlardan foydalaniladigan sut va sut mahsulotlariga, jumladan xom sut, sut mahsulotlari, sut va sut mahsulotlarini ishlab chiqarish, saqlash, tashish va eksport jarayonlari, sutni qayta ishlash mahsulotlarini ishlab chiqarish uchun zarur bo‘lgan funksional komponentlar tegishli hisoblanadi. Ayni paytda zamonaviy texnik talablardan biri  jismoniy shaxslar tomonidan shaxsiy foydalanish uchun, keyingi ikkilamchi mahsulotni qayta ishlash, yoki ishlab chiqarilgan sut va sut mahsulotlaridan foydalanilib ular asosida tayyorlanadigan pazandalik va qandolat mahsulotlarini sotishni, oziqaviy va biologik faol qo‘shimchalar bilan boyitish nazarda tutilgan.

References

Go‘sht-sut mahsulotlari texnologiyasi Mualliflar: Choriyev A. J., Axrarov U. B., Samadov O. B., To‘xtayev Sh. Q. Nashriyot: Book Trade Resursni o‘shgan muassasa: Toshkent davlat agrar universiteti Resurs turi:O‘quv qo‘llanma Resurs tili:O‘zbek Davlat:O‘zbekiston Nashr yili:2022 Resurs sohasi:Qishloq va o‘rmon xo‘jaligi Sahifa soni:218 ISBN:978-9943-8610-1-5. Resurs ruxsati:Barcha uchun

Go‘sht-sut mahsulotlari texnologiyasi Mualliflar: A.J.Choriyev, U.B.Axrarov Nashriyot: Toshkent Resursni qo‘shgan muassasa: Toshkent kimyo-texnologiya instituti Yangiyer filiali Resurs turi: O‘quv qo‘llanma Resurs tili:Lotin Davlat:O‘zbekiston Nashr yili:2023 Resurs sohasi:Kimyoviy texnologiya. Kimyo sanoati Sahifa soni: 249 ISBN:978-9910-9775-7-2 Resurs ruxsati:Barcha uchun

Go‘sht-sut mahsulotlari texnologiyasi asoslari Mualliflar: Ismoilov T.A. Nashriyot: Toshkent Resursni qo‘shgan muassasa: Toshkent kimyo-texnologiya instituti Resurs turi:O‘quv qo‘llanma Resurs tili:O‘zbek Davlat:O‘zbekiston Nashr yili:2015 Resurs sohasi:Oziq-ovqat sanoati Sahifa soni:136

Sut va sut mahsulotlari ishlab chiqarish korxonalari jihozlari Muallif: Ismoilov T. Nashriyot: Yangi nashr Resursni qo‘shgan muassasa:

Urganch davlat universiteti Resurs turi:O‘quv qo‘llanma Resurs tili:O‘zbek Davlat:O‘zbekiston Nashr yili:2012 Resurs sohasi:Oziq-ovqat sanoati Sahifa soni:256 ISBN:978-9943-22-107-9

О’zbekiston respublikasi oliy ta’lim fan va innovatsiyalar vazirligi Sut va go‘sht mahsulotlarini saqlash va dastlabki ishlash texnologiyasi fanidan ma’ruzalar matni. (Oliy talabalari uchun mo‘ljallangan Qishloq xо’jalik mahsulotlarini saqlash va dastlabki ishlash texnologiyasi ta’lim yo‘nalishi talabalari uchun mo‘ljallangan).

Downloads

Published

2024-04-28

How to Cite

To‘xtaboyev , M. R. (2024). SUT VA SUT MAHSULOTLARINI ISHLAB CHIQARISHDAGI TEXNOLOGIK JARAYONLAR VA TALABLAR. Educational Research in Universal Sciences, 3(5), 36–43. Retrieved from http://erus.uz/index.php/er/article/view/6250