MEVALARNI SUBLIMATSION USULDA QURUTISH
Keywords:
quritish, mevalar, energiyatejamkor, tadqiqot, vakuum, kombinatsion usul, infraqizil nurlar, bug‘, sublimatsiya.Abstract
Mazkur maqolamizda mahalliy mevalarni qayta ishlashda hozirgi kunda keng miqyosda foydalanilayotgan sublimatsion usul va uning ahamiyati xususida so‘z boradi. Hozirgi kunda barcha davlatlar singari yurtimizda ham quritilgan mevalar va ularning sifatiga alohida e’tibor qaratilmoqda. Shu o‘rinda foydalanib kelinayotgan usullar va ularning samarali haqida fikr yuritiladi. Hozirda faoliyat yuritayotgan xususiy korxonalarida mavsumda yetishtirilgan meva-sabzavot mahsulotlarini quritishda vakuum-sublimatsion unumli foydalanishmoqda
References
Ўзбекистон‖ Республикаси‖ Президентининг‖ 2017‖ йил‖ 7‖ февралдаги‖ «Ўзбекистон‖ Республикасини‖ 2017-2021‖ йилларда‖ бешта‖ устувор‖ йфналишлар‖ бфйиша‖ ривожлантириш‖ Царакатлар‖ стратегияси‖ тфғрисида»‖ ги‖ПФ4947-сон‖фармони.
Маматов. Ш.М.,‖ Қодиров.У.Р.,‖ Арипов.М.М.‖ Выбор‖ оптимальной‖ технологии‖ сушки‖ по‖ результатам‖ кашественных‖ показателей‖ готовой‖ продукчии // Актуальные‖ проблемы гуманитарных‖ и‖ естественныц наук.‖ Журнал‖ наушных‖ публикачий. –Москва,‖ 2017.–№8.– С.14-19.
Маматов.Ш.М‖ Қодиров.У.Р.,‖ Арипов.М.М.‖ Влияние‖ импульсно-прерывного‖ режима‖ на‖ кашество‖ продукта‖ при‖ ИК-вакуумной‖ сушки‖ овощей // Актуальные‖ проблемы гуманитарных‖ и‖естественныц наук.‖Журнал наушных публикачий. –Москва, 2018. –№10. –С.‖18-21.
Маматов.Ш.М.,‖ Қодиров.У.Р.,‖ Туробжонов.С.М.,‖ Маннанов.У.В.,‖ Арипов.М.М. The using Infrared Radiation on the Freeze-Drying of Cherry // SCOPUS: International Journal of Innovative Technology and Exploring Engineering (IJITEE). Published By: Blue Eyes Intelligence Engineering & Sciences Publication ISSN: 2278-3075, Volume-9 Issue-2, December 2019 –С.‖ 1628-1629.
Sherzod Mamatov, Miansong Zhang, Airong Jia, Xin Liu, Changheng Liu. Effect of infrared radiation (IR) pre-treatment on the freeze-drying of sea cucumber // International Journal of Innovative Technology and Exploring Engineering (IJITEE). ISSN: 2278-3075, Volume-8, Issue12, 2019. (SCOPUS–0.24).
М.Мелибоев, Sh.M.Mamatov, M.Aripov, B.Shamsutdinov, Advantages of quick-freezing technology of cherry // International journal of innovative technology and exploring engineering (IJITEE) (Hindiston). ISSN: 2278-3075, Volume-9, Issue-3 January 2020 3254-3256 б