ТОПИНАМБУР (ЕРНОК)НИНГ ХОМ АШЁ ТАВСИФИ

Authors

  • Расулжон Адашович Акрамбоев Наманган давлат университети Биотехнология кафедраси мудири

Keywords:

диабет, ассортимент, органолептик, десерт, вегитация, оқсил, полисахарид, инулин, валин, гистидин, изолеетин, теётин, лизин, метинон, треонин, фениланин, аминокислота.

Abstract

Тупроқ ва озуқа моддаларига талаби. Ер ноки биологик хусусиятига кўра тупроққа мутлақо талабчан эмас, фақатгина ўта шўрланган ва ботқоқланган тупроқларда ўса олмайди. Унинг учун қумлоқ тупроқлар энг яхши тупроқ ҳисобланади. Ер ноки картошка ва лавлагига қараганда тупроқдан кўп озуқа моддаларини ўзлаштириб олади.

References

Донченко Л. В. Технология пектина и пектинопродуктов. Учебное пособие. – М.: Деловая литература, 2000. - 256 с.

Жеребцов Н.А., Шеламова С.А., Абрамова И.Н. Биосинтез инулиназ бактериями рода Bacillus. // Ж. Прикладная биохимия и микробиология. – М.,Т.38, №6, 2002. – С.634-638.

Жеребцов Н.А., Шеламова С.А., Абрамова И.Н., Попова Т.Н. Идентификация каталитически активных групп инулиназы Bacillus polymyxa 722. // Ж. Прикладная биохимия и микробиология. – М.,Т.39,

№6, 2003. – С.619-624.

Ковалева Т.А., Кожокина О.М. Разработка технологических режимов получения фруктозы с помощью иммобилизованной инулазы. // Сборник трудов Второй Российской Конференции "Физика в биологии и медицине", посвященной памяти профессора Изакова В.Я. Екатеринбург, 24–26 апреля 2001. С.45-46.

Ковалева Т.А. Воздействие мочевины, химические свойства свободной и иммобилизованной инулазы. // Ж. Радиационная биология. Радиоэкология, 2000. - т. 40, № 1. – С. 23-27.

Крикунова Л.Н., Александрова М.М. Энерго- и ресурсосберегающая технология этанола из топинамбура. 1. Сравнительная характеристика способов подготовки сырья к сбраживанию. // Ж. Хранение и переработка сельхозсырья, №6, 2000. – С. 64-67.

«Аграрная наука: достижения и перспективы», Ташкент, 1-2 мая, 2002. – С. 275-277.

Технология спирта // В.Л. Яровенко, В.А. Маринченко, В.А. Смирнов, П.М. Цыганков, В.Н. Швец, Н.И. Белов.: под редакцией доктора технических наук профессора В.Л. Яровенко. – М.: Колос, «Колос- Пресс», 2002. – 464 с.

Саломов Ҳ.Т., Ахмедова З.Р., Саломов Ш.Ш. Спирт технологияси асослари. – Т.: Ижод дунёси, 2003. – 224 б.

Джаникулова У.Б. Биотехнология получения фруктозного сиропа из топинамбура: Автореф.дисс. канд.биол.наук: Ташкент, 2008. – 24 с.

Дубцов Г. Г. Технология приготовления пищи. – Москва.: Мастерство, 2001. – 272 с.

Нечаев А. П., Траубенберг С. Е. Пищевая химия, - СПб. ГИОРД, 2001. – 592 с.

Нечаев А. П., Кочеткова А. А. Пищевые добавки. – Москва.: Колос, 2001. – 256 с.

Абдуллаев Ш.В., Ер нок. Наманган 2010 й. 59 б.

Мeрганов А.Т. Наманган вилояти шароитида топинамбур ўсимлигини етиштириш ва сақлаш тeхнологияси. Наманган, 2013.-26 бeт

У. Йулдошов, У. Усмонов, О. Кудратов. Мехнатни мухофаза килиш. Тошкент ― 2001 й.

Х.Х. Шомирзаев, Мехнат мухофаза килиш. Тошкент. ― , 1984 , 21

Хошимов Х., Хошимова Ж. Овқатланиш физиологияси, санитарияси, гигиенаси. – Тошкент, Ибн Сино, 2003. – 206 б.

Интернет маълумотлари: www.

Websadovad.ru www.

Gardenia.ru www.

Olegmoskolev.ru www.

Shubina.info.com

Downloads

Published

2023-11-30

How to Cite

Акрамбоев , Р. А. (2023). ТОПИНАМБУР (ЕРНОК)НИНГ ХОМ АШЁ ТАВСИФИ. Educational Research in Universal Sciences, 2(11), 52–58. Retrieved from http://erus.uz/index.php/er/article/view/4809